vrijdag 24 oktober 2014

Almere houdt niet van Almeerders!



"Het KAN in Almere!", "Almere houdt van jou" het zijn kreten bedacht door duur betaalde professionals die de plank keer op keer mis slaan.

Nu hebben Edo van Tienen, Betrokken Almeerder en sinds een tijdje Vrijwillig Fries en ondergetekende al lang een probleem met de Almeerse professionals. En oh, oh, wat doen ze toch hun best om dat vooroordeel te voeden. Een paar voorbeelden zal ik eens aan het toetsenbord toevertrouwen.

Laten we eens bij de gemeente zelf beginnen.
In een artikel in het computer vakblad Computable van 18 maart 2014 lezen we het volgende: "De transitie van de werkplekken en het rekencentrum van de gemeente Almere bij oude leverancier Atos naar de nieuwe partner Fujitsu gaat uiterst moeizaam."

Almere, zich ooit ICT stad noemende, heeft vrijwel de gehele ICT omgeving uit handen gegeven aan externe partijen. Almere blijkt dus geen ICT'ers te herbergen. Almere houdt dus niet van Almeerse ICT'ers.

De Politieke Markt is al geruime tijd te volgen via een videostream op internet. Onlangs wilde ik dat bekijken op mijn Android tablet. Helaas, de stream kon op dat apparaat niet afgespeeld worden, kreeg ik te zien. Hetzelfde laken een pak op de Android smartphone. Dan maar via de PC.
Het beeld is klein en verwrongen, de proporties kloppen niet. Gelukkig staat er rechtsonder in beeld het icoontje om het beeld schermvullend te krijgen. Maar, heel irritant, wanneer ik met de muis dat icoontje wil aanklikken is ineens de balk weg. Dus ook het icoontje!
Wat ik ook probeer, andere browser, heel snel klikken, het lukt niet om het icoontje te bereiken en aan te klikken. Ik besluit het te melden.
Via een link op het scherm kom ik op de website van NotuBiz. Die zal dus deze service hebben geleverd. 
Nieuwsgierig als ik ben klik ik op contact. Ken de naam van het bedrijf niet dus ben benieuwd in welk gedeelte van Almere ze gevestigd zijn. En wat denk je?
Het bezoekadres is.... 
Adriaan Volker Huis, Oostmaaslaan 71 in Rotterdam? 
Almere blijkt dus geen mediabedrijven, die kunnen streamen, te herbergen. Almere houdt dus niet van Almeerse mediabedrijven.

Maar kom, is het dan alleen de gemeente die een voorkeur heeft voor alles wat van buiten Almere komt? Nee hoor!

De volgende maar eens bekeken, welzijnsstichtring De Schoor.
Als ZZP'er merk ik dat de opdrachten de laatste tijd afnemen. Er moet dus worden geanticipeerd. Van verschillende kanten hoor ik hetzelfde. "Joh, je doet al zo veel in je wijk, ze zoeken bij De Schoor nog opbouwwerkers in verband met de in te stellen wijkteams per 1 januari 2015"
Ik besluit de gok te wagen. Inderdaad, op de site van De Schoor staat de vacature en een link.
Nieuwsgierig volg ik de link en kom terecht bij..... een werving- en selectiebureau. Mooi zo, het wordt dus serieus aangepakt! Almere Haven, Buiten, Poort of Stad? Nee, Rijswijk.
Almere blijkt dus geen werving- en selectie bureaus te herbergen. Almere houdt dus niet van Almeerse werving- en selectiebureaus.

Helaas ben ik het niet geworden. That's all in the game, zeker bij sollicitaties. Gelukkig is de selectie in goede handen en zullen er opbouwwerkers worden aangesteld die vol op in het Almeerse zijn ingeburgerd. Toch?

De telefoon gaat, een vriendelijke dame aan de lijn die zich voorstelt als de nieuwe opbouwwerker in de wijk waar ik woon. Ze wil graag kennismaken omdat ze op haar tweede dag in dienst al op mij werd gewezen als zijnde actieve vrijwilliger met veel kennis van de buurt. Ik stem in met een ontmoeting. Een aardig gesprek met deze dame volgt, de nieuwe opbouwwerker uit..... Lelystad.
Almere blijkt dus geen geschikte opbouwwerkers te herbergen. Almere houdt dus niet van Almeerse opbouwwerkers.

Moet ik verder gaan of is de boodschap duidelijk?

Zullen we eens gaan kijken hoeveel Almeerse bedrijven er straks betrokken worden bij, ik noem maar wat, de Floriade? Ik heb er alle vertrouwen in!
Oh nee, dat mag ik niet zeggen... mocht nooit liegen van mijn oma. I rest my case.
Politiek Almere, wat doen jullie met deze informatie?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

4 opmerkingen:

  1. Helaas is dit inderdaad te vaak de realiteit binnen onze stad. we zijn druk bezig met allerlei leuke activiteiten om de economie te helpen groeien, maar niet zelden stranden deze activiteiten bij de uitvoering hiervan. Ik heb hier in het verleden al een keer een artikel aan gewijd.
    http://www.dichtbij.nl/almere/zakelijk/artikel/2800710/column-multiplier-effect-.aspx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En dat verbaast je, Henk? Dat verbaast mij dan weer! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had dit kunnen schrijven. Jullie komen er allemaal wel achter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Er zijn nog veel meer deskundige professionals en kleine Almeerse bedrijven die dit helaas zullen beamen. Kennelijk is het adagium 'wat je ver haalt, is het lekkerst'. Of 'eens (niet) gegund, altijd (niet) gegund? Er zijn steden die redeneren gewoon andersom. Kijken welk potentieel de stad heeft om klussen, projecten, complexe taken te vervullen en vooral moeite doet om het potentieel te ontsluiten. Goed voor je eigen stedelijke economie. Mensen die hier wonen en hun werk kunnen doen, besteden meer in de eigen winkels en horeca en maken de stad. Gewoon omdat ze er dan vaker zijn in plaats van buiten de stad! Helaas zie je het pas als je het door hebt en ook een vis is de laatste die weet dat hij in water zwemt. Dus of ze het ooit zo gaan zien? Verandering van cultuur nodig?

    BeantwoordenVerwijderen