donderdag 25 maart 2010

Voldaan gevoel

Soms heb je dat na een drukke dag. Zo'n gevoel dat alles klopt, dat alles op zijn plaats is gevallen. Op dit moment heb ik zo'n gevoel.

Door omstandigheden waar ik nu niet verder op zal in gaan, kan ik slecht de slaap vatten. Gevolg daarvan zijn Twitter conversaties tot ver in de kleine uurtjes. De laatste tijd zie ik de wijzers van de klok zelfs 03:30 uur aangeven. Is dat laat of juist vroeg?

Stichting Almeriade
Gisteren echter lukte het om me voor 00:00 uur los te weken van het toetsenbord. Een vroege afspraak vandaag was daar de reden van. Op een voor mij heel vroeg tijdstip zat ik al in de auto richting Schiphol. Samen met mede-initiatiefnemer en voorzitter Edo van Tienen ging ik op audiëntie bij Unibail-Rodamco, de eigenaar van vrijwel alle panden in het Stadshart van Almere. Onderwerp van gesprek was de Almeriade, die we dit jaar voor de tweede keer gaan organiseren.

Het werd een open en gezellig gesprek waar informatie over en weer ging. Nu maar wachten wat ze voor ons kunnen betekenen. In ieder geval stapten we voldaan weer de auto in.

Stichting Brussen Flevoland
Eenmaal thuis gekomen gaat de telefoon. Een opgewekte stem vraagt of ik die middag thuis ben. Ik antwoord bevestigend en de volgende afspraak van de dag is een feit.
Het is een journalist die tevens boeken schrijft.
Sinds kort hebben we als bestuur van de stichting besloten om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Een boek over de ervaringen uit het leven van Brussen. Voor de mensen die niet weten wat een Brus is, raad ik van harte een bezoekje aan www.brussenflevoland.nl aan.

Uiteraard gaan we hierbij niet over één nacht ijs en vragen we diverse offertes op. We moeten namelijk een beroep gaan doen op een fonds om de noodzakelijke gelden te kunnen innen. Meerdere offertes zijn dan noodzakelijk.
Ook dit wordt een prettig gesprek, het lijkt niet op te kunnen vandaag.

Stichting NETCollectief
Volgende oppepper was de meeting met mijn kompanen van NETCollectief, een ander initiatief waar ik bij betrokken ben.
Na veel voorbereidende gesprekken moeten we nu spijkers met koppen gaan slaan. We brainstormen over een eerste project en dat krijgt gedurende de sessie een steeds vastere vorm. Zit je eenmaal in een FLOW, maak er dan volop gebruik van!

En nu, nu zit ik bij te komen van de dag, voldaan en moe. Lekker moe.
Ik vermaak me met virtuele vrienden op Twitter en besluit op het laatste moment een blog te schrijven. Dat heb je zojuist gelezen. Missie volbracht, ik ga pitten.

Morgen weer een dag, het is lente en het leven is mooi, dat mag best eens gezegd worden na een lange lange vervelende periode.

zaterdag 6 maart 2010

Tja, wat is dat… vertrouwen?

Heeft Almere vertrouwen in de PVV?
Met negen zetels zal de PVV zich gaan nestelen in de Almeerse gemeenteraad. Dat komt omdat 1 op de vijf Almeerders op deze partij heeft gestemd. Sinds het moment dat dit feit als vaststaand werd vastgesteld is een zwarte wolk over Almere getrokken. Alle media, fora en internet sites staan bol van ongeloof, woede en verdriet. Dat is raar.

De PVV, wat je er ook van denken mag, is een rechtmatige partij die mee mocht doen met de verkiezingen. En dus ook nog gewonnen blijkt te hebben ook. Vul voor de naam PVV elke andere willekeurige naam van een partij in en het plaatje is geheel anders. Wonden likken, maar wel acceptatie. Maar omdat het de PVV is, huilen de wolven in het bos heel anders.

Let wel, ik ben geen PVV stemmer, maar realist. Een partij deed mee aan de verkiezingen en die partij won. Dat is alles. En nu, zoals ik zojuist las in een van de reacties, laten ze het nu maar eens gaan waarmaken.
Heeft Almere vertrouwen in de PVV?

Heeft Wilders vertrouwen in De Roon?
Dat is een ander verhaal. Met enige verbazing keek ik op TV toe hoe een lachende Wilders het podium in Almere bestormde, na de verkiezingsuitslag, sorry, ik moet even corrigeren de GEMEENTERAADSverkiezingen.

Niet de lokale eerste man De Roon deed het woord, neen, uit het Haagse was de eerste man zelf gekomen om het volk toe te spreken. Maar waren dit niet de gemeenteraadsverkiezingen dan? Heeft u Bos gezien om de lokale afdeling toe te spreken? Femke soms? Geen van allen dus. Alleen Wilders.
Heeft Wilders vertrouwen in De Roon?

Heeft ACM vertrouwen in de Esplanade als evenemententerrein?

Een grote lege oppervlakte langs het rustieke Weerwater. Een andere uitleg kan ik niet bedenken voor de Esplanade. Geen boulevard, geen gezellige terrasjes of zomers tentjes, niets van dit alles.
Slechts leegte, die soms wordt opgevuld met een verdwaald evenement. Tenminste als dat evenement stofbestendig is.

Door een fout tijdens het aanleggen is de bovenlaag niet die geworden die was bedacht. Zo werden in het verleden al kermisexploitanten weggejaagd door de stofwolken op een warme zomerse dag.

Onlangs werd bekend dat diezelfde Esplanade na een gedegen onderzoek zou worden voorzien van een speciale coating van waterglas. Dit zou alle problemen oplossen.

Nu wil het geval dat er jaarlijks ook een Zakenfestival wordt georganiseerd door Almere City Marketing op de Esplanade. Tenminste, tot voor kort. Want wat konden we onlangs lezen in de Almere Vandaag uit de mond van Hans Snel, directeur van ACM? ”Op zich zaten we goed in het centrum, maar het was toch duur om een tent neer te zetten en in het Topsportcentrum hebben we alles onder één dak en geen plein dat stuift.”
Heeft ACM vertrouwen in de Esplanade als evenemententerrein?

Hebben Almeerders vertrouwen in Almere?
Ondanks al deze vragen en toestanden blijft het vertrouwen en geloof in Almere als stad kaarsrecht overeind staan bij de echte Almeerders. Ook bij mij, als kritische Almeerder. Als bevestiging las ik zojuist een reactie op de site van een van de Almeerse kranten die me uit het hart gegrepen was:
”Laat mensen van buiten lekker negatief zijn over Almere, who cares (behalve de burgemeester), de Almeerders weten beter.”
Hebben Almeerders vertrouwen in Almere?